Visie

“Ieder kind heeft een gave, soms moet je hem alleen helpen uitpakken”.

Ik ben van mening dat ieder kind van oorsprong talenten en krachten bezit. Het is echter een samenspel van factoren wanneer deze talenten tot uiting (kunnen) komen. Dit is voor ieder kind verschillend.

Tijd, de juiste ondersteuning en een betrokken omgeving zijn in mijn visie sturende factoren in dit ontwikkelproces. Ieder kind volgt zijn eigen pad en neemt zijn eigen tijd. De omgeving kan het kind ondersteunen in dit proces en het kind helpen bij het uitpakken van zijn/haar geschenk. Acceptatie, geduld, onvoorwaardelijk vertrouwen en ‘geloven in’ vormen een belangrijke eerste stap in het proces tot ontwikkeling. In mijn visie zal een kind, als je het in zijn kracht zet, gaan groeien en bloeien.

TOF staat voor een fijn gevoel en plezier maken. Pas als iemand zicht veilig en vertrouwd voelt, ontstaat er ruimte om zich te ontwikkelen. En als je samen plezier hebt, ben je graag in contact met elkaar en kun je van elkaar leren. Met andere woorden: Het ervaren van een TOF gevoel is in mijn visie een voorwaarde om te kunnen groeien!